De Bibliotheek in Goes start in november 2015 met een computercursus waarbij deelnemers leren omgaan met de nieuwe website van de gemeente Goes. Het gaat om zaken als het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of informatie aanvragen over de opbouw van de AOW. De overheid gaat digitaal, u ook?

Bijna alle overheidszaken worden tegenwoordig online geregeld met een DigiD. Sommigen hebben echter moeite met het omgaan met overheidswebsites. Daarom organiseert de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker: aan de slag met www.goes.nl. In de cursus leren deelnemers o.a. hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en hoe deze te gebruiken. Ook als men al een DigiD heeft, leert men deze gebruiken.

Cursus

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. Stap-voor-stap worden de verschillende onderdelen uitgelegd. Tijdens de cursus gaat men zelf oefenen. Het is daarom belangrijk dat men zelf al een beetje bekend is met de computer. Wie dat niet is, wordt aangeraden eerst de basisinternetcursus Klik&Tik te volgen in de Bibliotheek.

Interesse?

De bijeenkomsten zijn op vrijdagmiddag te volgen in Bibliotheek Goes. Start 6 november 2015. Kijk voor meer info en aanmelden op www.bibliotheekoosterschelde.nl